Nytt fra Golftinget, Kristiansand, 24. november 2013

Norsk Golf styret 2013-2015 - Klikk for stort bildeNorsk Golf styret 2013-2015 Vil ha Solheim Cup til Norge

Flere jenter og kvinner til golfen, 5000 nyrekrutteringer per år og ja til en Solheim Cup-søknad. Golftinget i Kristiansand ga golf-Norge mange og store oppgaver å jobbe med.

Golfidretten har slitt i motbakke de siste årene. Et frafall i medlemskap på gjennomsnittlig tre prosent per år siden 2009 har sendt forbundet ned til en fjerdeplass på lista over største særforbund. I tillegg er det økonomisk utfordrende å drifte golfanlegg i Norge.

Det var imidlertid et offensivt Golfting som i helgen kom sammen for å stake ut kursen for golf-Norge de kommende fire år.

Ja til Solheim Cup

Norges Golfforbunds styre ønsker ett av verdens største kvinnelige idrettsarrangementer til Norge. Det gjør også de norske golfklubbene som enstemmig ga klarsignal for å iverksette arbeidet med en norsk Solheim Cup-søknad for 2019.

Kan bli mediehus

Norsk Golf er med sine åtte utgivelser i året og rundt 100.000 lesere ett av de større magasinene i Norge. Både Aller og senest Sportmedia har utgitt publikasjonen, men nå er det slutt. Golftinget ga styret fullmakt til å opprette et eget selskap som skal utgi Norsk Golf, nettstedet norskgolf.no, samt eventuelle nye digitale informasjonsløsninger for nettbrett og mobil.

Satser på ivaretakelse

Golf-Norge har rekruttert jevnt de siste årene. Utfordringen har vært at frafallet har vært større enn tilstrømmingen. Det skal gjøres noe med etter at Golftinget vedtok en virksomhetsplan med fokus på å ivareta eksisterende medlemmer.

Andreassen med fornyet tillit

Valgkomiteen i Norges Golfforbund ønsket Finn H. Andreassen (69) som president for to nye år. Golftinget var helt enig og den profilerte mediemannen blir golf-Norges øverste leder de neste to årene. I tillegg ble Wenche Pedersen fra Varanger GK valgt til ny visepresident, mens Dag Kirchoff (Kjekstad GK) og Einar I. Lohne (Grini GK) fikk fornyet tillit. Edith Kalve (Fana GK) og Tore Nyrén (Stavanger GK) er nye styremedlemmer, mens Vegard Aune (Trondheim GK) og Anne Elisabeth Næstvold (Bærum GK) ble valgt som varamedlemmer.

Publisert av Jan Ragnvald Torsvik. Sist endret 25.11.2013