Norgesmestre for juniorlag jenter i 2. Divisjon !

Det var en Triller av en avslutning av lag – NM for jenter på Mørk golfpark uten for Moss i denne uken. Spenningen var ekstrem for spillere og ledere før resultater skulle leses opp. Det var lenge rykter om omspill for å kåre en vinner. Vi viste at det var tett i toppen og at vi var et av lagene som knivet om seieren.

Birdie putten stryker hullkant, parputten sitter. - Klikk for stort bildeBirdie putten stryker hullkant, parputten sitter. R.Hovland Putten på Hull 4, Cillann - Klikk for stort bildePutten på Hull 4, Cillann R. Hovland

Team Sotra ankommer Mørk golfbane tirsdag morgen for å starte forberedelser med innspill og gjøre seg kjent med banen og området. Første konkurransedag er onsdag hvor det skal spilles 36 hull.

Først skulle det spilles Foursome over 18 hull og jentene gjorde en sterk innsats med Julie og Celiann på lag. Runden endte med førsteplass til jentene med + 12 på banens par.

Dagens andre runde var Fourball og jentene begynner litt trått med en dobbel bogey på første hull for både Julie og Celiann. Været begynner så å bli ganske så ufyselig både med regn og vind, og forholdene bli vanskeligere og vanskeligere på en bane som ikke tålte mye vann.

HOLE IN ONE !

Hull 11, motstanderne fra Byneset golfklubb slår ut først, 144 meter til flagget, med vann i forkant av greenen, motvind og vanskelige forhold. Bynes jentene legger seg 20 meter til venstre for green og den andre i bunker. Så skjer det utrolige CELIANN tar 5 wooden og slår ballen rett i koppen, lagledere spillere lar jubelen runge og feiringen vedvarer i flere minutter.

Stor jubel etter Celliann sin hole in one ! - Klikk for stort bildeStor jubel etter Celliann sin hole in one ! R.Hovland Hull 11, et krevende par 3 hull med vanskelige forhold og vannhinder i forkant green. - Klikk for stort bildeHull 11, et krevende par 3 hull med vanskelige forhold og vannhinder i forkant green. R.Hovland
Ball i koppen !!! - Klikk for stort bildeBall i koppen !!! R.Hovland Tale Celliann Hole in one ! - Klikk for stort bildeTale Celliann Hole in one ! R.Hovland

«Hole in one» til Celiann tar laget til nye høyder, vi stormer videre i kjent bergensvær, vind vann og atter vann. Vi aner at dette kommer til å bli stanset og ganske riktig får vi stans etter 7 hull. Jentene er oppgitt over at runden kanselleres etter bare å ligge på +1.

Vannet begynte å renne over Greenen - Klikk for stort bildeVannet begynte å renne over Greenen R.Hovland

SISTE DAG!

Ettersom gårsdagens Fourball blir kansellert på grunn av at den ikke kunne spilles ferdig og at det måtte gjennomføres singel spill (9 hull), var spenningen til å ta og føle på før start.

Gode forberedelse før slagspillet skal i gang ! - Klikk for stort bildeGode forberedelse før slagspillet skal i gang ! R.Hovland Gode rutiner og god forberedelse er en stor del av jobben ! - Klikk for stort bildeGode rutiner og god forberedelse er en stor del av jobben ! R.Hovland Stine finpusser chipping før start. - Klikk for stort bildeStine finpusser chipping før start. R.Hovland

Alle konkurrentene  ville ta skalpen til Sotra jentene, og presset var stor på laget fra Sotra. Gode forberedelser og en god plan for spillet gjorde presset å gå i lederball litt lettere.

Det var imponerende å være vitne til en god lagmoral og en fantastisk innsats fra alle.

Singel runden spilles med tellende runder av de to beste på hvert lag.

Sotra leverer + 15 samlet score i singel, og med + 14 på foursome er vi på +29.  Vi er nå likt med Kjekstad golfklubb, og ryktene går om «play off» hull for hull. Spenningen er til å ta og føle på, og kapteinen (Marc) jobber med å holde spenningen i sjakk. Lagleder (Rune) starter forberedelser med en gang, sørger for at jentene starter å spise og innta veske, og at alt er klart for et eventuelt omspill.

Tiden går og ventetiden drar ut, det er nå nesten en time etter at alle score kort er levert inn. ENDELIG blir spillere, kapteiner og lagledere samlet, det annonseres at premieutdeling skal starte, «vi har kåret vinnere !!» sier turneringsleder. Det er umåtelig spennende og det går nesten 20 minutter før han leser opp 2.plassen og vi skjønner at seieren er i havn!!!!!

Vinnertale 1. plass Lag NM juniorer Mørk 2013 - Klikk for stort bildeVinnertale 1. plass Lag NM juniorer Mørk 2013 R.Hovland Vinnere Lag NM på Mørk 2013 ! - Klikk for stort bildeVinnere Lag NM på Mørk 2013 ! R.Hovland Lagbilde junior NM 2013 - Klikk for stort bildeLagbilde junior NM 2013 xx

Neste år venter det spill i 1. divisjon.

Publisert av Rune Hovland. Sist endret 30.06.2013