Klubbmesterskapet for juniorer og seniorer 2009

Klubbmesterskapet for juniorer og seniorer ble avviklet helgen 5.- og 6. september. Spillerne gikk 18 hull lørdag og 18 hull søndag.

I juniorklassen stilte 8 jenter og 7 gutter til start. Vi tror Sotra gk må være eneste klubb i landet som har flere jenter enn gutter i et klubbmesterskap..

Publisert av Olaug Evanger. Sist endret 11.05.2011

Grunnet kollisjon med C/D tour på Bjørnefjorden, ble første dag av juniormesterskapet holdt torsdag 3. sept.

Erika Løvaas, 7 år, og Bjørn-Helge Rå, 8 år, var de yngste deltakerne. Det var en voksen markør med i hver ball.

I jenteklassen var det Anna Kobbeltveidt som tok en knallrunde med 84 slag, foran Lisa Marthinussen Sandstø, 94 slag. Finaledagen kunnen ingen ta igjen Anna. Hun fikk 94 slag og Lisa 97 slag, og dermed ble Anna klubbmester for junior jenter.

I gutteklassen lå det an til å bli mer spennende. Ole Kristian Rå fikk 66 slag første dag, Andreas Rolland 68 slag og Kjetil Rasmussen 75 slag. Andreas kunne lett ta Ole Kristian i finalerunden, men måtte gi tapt. Ole Kristian fikk 70 slag og Andreas 80 slag, og dermed ble Ole Kristian juniormester for gutter med +16 slag.

I senior dame klassen tok alle for gitt at Laila Fjell skulle få en overlegen seier. Søsteren Turid Ulveseth Instebø ville gi henne kamp til døren. Første dag hadde Laila 82 slag og Turid 84 slag, noe som Turid kunne hanskes med. Hun smøg seg innpå, og på 17ende hullet finaledagen var de likt. Men så sprakk Turid og Laila kunne igjen innkassere seieren som klubbmester for senior damer med + 44 slag. Turid endte i +49 slag.

I klassen for Senior herrer ble det litt av et race. Etter første dag ledet Mathias Strømme med 71 slag, foran Christian Arentz og Tor Killingstad, begge 73 slag. Like bak låg Hjalmar Skomsvold med 74 og Jan Kåre Mathiassen 75 slag.

I lederballen gikk Mathias, Christian og Tor. Mathias sprakk i finalerunden og endte på 83 slag, +34 totalt. Christian endte på 78 slag og Tor på 77.

I ballen bak kom de som spilte best. Jan Kåre Mathiassen fikk gode 73 slag og Hjalmar Skomsvold 75 slag. Dermed knep Jan Kåre førsteplassen med +28 totalt foran Hjalmar Skomsvold som endte på + 29

Gratulerer til alle fire klubbmestrene.

Og takk til en utmerket turneringsleder og hjelpere.