RKS Nordvestlandet

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Gratulerer Rikard som forbundsdommer!

14169513_1249941441703181_1604104878_n.jpg - Klikk for stort bilde

 

Dette er fantastisk og KANONBRA :) Flinke Rikard er nå forbundsdommer og har fått seg en tur til selveste St. Andrews. Veldig morsomt, og vi som akkurat har tatt regelkurset kan virkelig skrive under på at dette er velfortjent. Rikard er en meget dyktig lærer i golfregler og han er absolutt en flink dommer - Veldig kjekt og vi Gratulerer masse til Rikard !

 

Publisert av Marianne Rasmussen. Sist endret 22.11.2016

 Rikard sier som følger:

Dette gjekk over all forventning! Eg følte at eg bomma litt på den eine delen av eksamen, men det gjekk ikkje verre enn at eg sto med glans! Det verste av alt var at det gjekk såpass bra at forbundet har plukka meg ut, som 1 av 2, til å vere med på "Tournament Administrators and Referee School (TARS)" som går på St. Andrews i Scotland over fire dagar tidlig i februar! Ei skikkelig fjør i hatten for meg!

Det er tre nivå på dommarutdanningen i regi av R&A og dette er det høgste nivået, level 3. TARS er eit internasjonalt kurs med deltakarar fra heile verden så dette blir spennande og kjekt! Via denne linken finn ein referatet fra tilsvarande kurs i fjor:
http://www.randa.org/News/2016/02/Successful-tournament-officials-and-referees-school-held-in-St-Andrews

Berre slik at det er sagt: Eksamen tok eg 29. oktober i Haugesund. Lørdag 5. november, da det var årfest, var eg med på å kurse nye dommarar i Oslo (DK2). 11 av 11 sto der så vi må ha gjort ein god jobb der og!

Mvh

Rikard

 

Litt om dommerkursene:

Meir info om dommarane her i Norge så har vi tre nivåer. Ved bestått dommartest på DK2, så blir ein dommar på nivå 1 (klubbdommar). Da får ein vere med som meddommar i den regionen ein hører til. Etter eitt til to år som dommar, så må ein igjennom ein ny dommarprøve og da har ein og muligheten til å kvalifisere seg til NGF-dommar, som er dommarar på nivå 2. Da får ein større ansvar og kan vere hovvuddommar i turneringar i regionen pluss at ein får muligheten til å vere med på turneringar andre steder i landet. Etter to år som NGF-dommar kan ein så prøve seg på forbundsdommarprøven, som da er det øverste nivået. Forskjellen på prøven er at ein får halvert tiden ein har til rådighet på dei tre første delane og ein må kunne klare desse uten hjelpemidler. Ein må med andre ord kunne reglane utenat. Om ein består denne testen, så er det ikkje automatikk i at ein blir forbundsdommar. Det er behov for ca. 20 forbundsdommarar i Norge og ein tar hensyn til personlige egenskaper, geografisk plassering o.l. når ein oppnevner forbunsdommarar. Desse dommarane får ansvar for dei største turneringane i landet og ein får vere med som enten hovuddommar eller meddommar i desse turneringane.