Pondus vintercup

Pondus vintercup logo (Frode Øverli) - Klikk for stort bilde Frode Øverli

Publisert av Jan Ragnvald Torsvik. Sist endret 20.10.2015

Stabelfordturnering

Poengkonkurranse med 0,5* hcp. i henhold til original indeks på de originale og verdenskjente banene cup’en spilles på. Spillerform er stabelfordpoeng. Alle spille med fult handicap(Ute hcp gjelder) og det blir justering av inne handicap. For hver poeng over 36 går man ned 0,5 i hcp og opp 0,2 om man er under buffer. Buffer setter vi til 33-36 poeng og det blir likt for alle. Hcp justeringer har ingen påvirkning til ute handicap!

Innledende runder

Det spilles i årets utgave en “Premier League”, dvs et seriespill hvor alle lagene deltar i samme serie mot hverandre i grunnspillet. Innledende runder starter i begynnelsen av November og avsluttes i Januar 2016. I løpet av denne perioden skal hvert lag ha spilt fem runder, en på hver av kvalifiseringsbanene. De tre beste spillerne teller hver runde (av maks 4 spillere per runde) og kvalifiseringsresultatet er sammelagt poensum av disse. Etter 5 runder på 5 forskjellige baner kan hvert lag også stryke den dårligste av sine tellende runder.

Kvalifisering til slutspill

Etter endt serie i desember går de 8 beste lagene automatisk videre til sluttspill, som starter over nyttår. De 16 neste lagene (nummer 9 – 24) havner i “dødens pulje” og konkurrere her i to mellomspillrunder på selveste St. Andrews Old Course om de 8 siste plassene i sluttspillet (cup-system)

Turneringsregler (PDF, 863 kB)