Kobbeltveit Golf- & Naturpark

Vi, Olaug og Bjørn Evanger, har drevet med drosjedrift i vel 20 år. I tillegg har vi drevet Sykkelbutikken as i Skostredet i 20 år, Sotra Sport as i 6,5 år, og kombinert alt dette, gårdsdrift og sauehold.

Årets Bedrift 2014

Årets bedrift - Klikk for stort bilde

Bildetekst: Det ble hole-in-one for Olaug og Bjørn Evanger
i kåringen av Årets Bedrift Region Vest 2014.
Takketalen benyttet de til å samle inn sponsorater
til klubbens yngste golftalenter. (Kilde VNR)
Publisert av Olaug. Sist endret 19.10.2016

Logo Kobbeltveit Golf og Naturpark - Klikk for stort bilde

I år 2000 tok vi Grønt Kort. Samme året reiste vi på vår første skikkelige ferie- til Thailand. Der besøkte vi bl.a. en par 3 hulls bane som var anlagt i hagen til et hotell. Der fødtes tanken om å lage golfbane på vårt gårdsbruk.

I mars 2001 ble første søknad sendt Fjell kommune, og i 2005, var vi i gang.

Hvorfor heter det Kobbeltveit Golf- & Naturpark?

Gården heter g.nr.33 br.nr.9 Kobbeltveit i Fjell kommune.

Rundt 1925 skulle Posten etablere seg her. Navnet Kobbeltveit var alt i bruk som postadresse i Bergen. Derfor "døpte" Posten bygden til Kolltveit. Da Posten på Kolltveit ble nedlagt etter vel 70 år , søkte vi Namnenemda i Fjell kommune om å få navnet Kobbeltveit tilbake, men det ble nedstemt fordi folk hadde vendt seg til å bruke navnet Kolltveit.

Etter at sauene ble slaktet og gårdsdriften nedlagt, endret vi bruksnavnet til Kobbeltveit Golf-& Naturpark, dette for å bevare litt av nostalgien i navnet.

Log for utmerkelse "Årets nykommer" bedrift - Klikk for stort bilde Årets nykommer bedrift 2005

Årets nykommer er en utmerkelse vi fikk i desember 2005 fra næringslivet i regionen via Vest Næringsråd (VNR)

Årets bedrift Region Vest i 2014

I 2009 var vi en av de fem nominerte til Årets bedrift, vi nådde ikke helt opp, men kom sterkt tilbake som årets bedrift i 2014!
Bak prisen står Sparebanken Vest, Nordea, DNB og Vest Næringsråd. Formålet er å styrke og utvikle næringslivet i regionen, samt motivere til innsats.

Kriterier som blir vektlagt er utvikling og lønnsomhet, serviceinnstilling, produktutvikling, salg/markedsføring, HMS og kvalitet, samt bedriftens profil og omdømme.

Kobbeltveit Golf-& Naturpark er medlem i Kysteventyret. En reiselivsorganisasjon for Sotra og Øygarden.

Du kan lese meir om historia til baneselskapet og klubben i dette dokumentet. (PDF, 24 MB)